Westel heeft dankzij een verdiende 1-0-zege tegen naaste concurrent Eupen de titel veroverd in de 2e klasse. Het keert na twee seizoenen terug naar het hoogste niveau van het Belgische voetbal. De match kon nochtans niet rampzaliger beginnen voor Westerlo toen Lecomte al na amper 3 minuten een terechte rode kaart kregen voor een slag in het gelaat van Schouterden.  Eupen kon evenwel niet profiteren van de numerieke meerderheid.

Het was daarentegen Westerlo dat de beste kansen verzamelde, maar scoren lukte niet. Zelfs niet toen de bal op de stip ging na een overtreding van de flaterende Eupen-doelman Deumeland, die bovendien uitgesloten werd. Koffi kreeg de strafschop niet voorbij tweede doelman Van Crombrugge, maar zette dat recht door op het halfuur een fraaie assist te geven voor de openingstreffer van Molenberghs. Die zette Westerlo met een overhoeks schot rond het halfuur verdiend op voorsprong.

Een onmondig Eupen kon niet reageren. Enkel vlak voor de rust bezorgde een kopbal van Rodri doelman Van Langendonck de nodige moeilijkheden.

In de tweede helft schoot Westerlo het best uit de startblokken, maar zowel Koffi als Molenberghs morsten met de kansen. Een onherkenbaar Eupen leek verlamd door de stress en kon amper kansen creëren. Schouterden mikte de beste op Van Langendonck.

Om kwart voor 5 begon een grandioos volksfeest in en rond het Kuipje tot de kleine uurtjes. 

Proficiat Kemphanen !

Foto's Leo Brouwers / Nnieuws.